<$BlogRSDURL$>

inebemm

Please hover over the links, like this one for instance, to see the little yellow boxes; the medium is the message.

Tuesday, June 06, 2006

Pollock a Sketch!

Via BoingBoing:
In 2003, Miltos Manetas created used someone else's work to make a site with this fun Flash tool to create your own Jackson Pollock-esque "painting."


I like Pollock.

Im think my first creation, called unimaginately enough "pollockasketch #1", is not that bad:


Comments:
Ur ett freudianskt persektiv så är det tydligt att du skapat en snopp. Fast then again ur ett freudianskt perspektiv så är mest fallossymboler. Eller så är det bara dumbart, stänka färg och säga titta vad jag utmanar normer (om hur dålig kavliten på konst kan vara). Pollock borde ha blivit känd som terapikonstnär. Det måste vara skönt att måla sådär, terepeutisk målarstil. Men att köpa något som alla kan göra? Är det konst?
 
Jag gillar action painting och tankarna kring den. Ingenting finns innan målningen. Inga skisser eller färdiga planer. Konstnären hjälper bara verket att födas. Kan vi inte ses och droppmåla nån dag? Vi har ju vårt konstprojekt att utveckla...

Det kvittar om alla eller ingen kan göra en viss tavla, det gör den varken till mer eller mindre konstnärlig. Konst sker i konstnärens regi, inte i hennes färdigheter. Let's talk över en fika!
 
Ewa, om du tycker att Pollock inte är konst för det är något alla kan göra, då har du inte sett Duchamp's pissoar...

Men som ni säger, det känns skönt & terapeutiskt att måla med absolut ingenting innan målningen, inga skisser eller färdiga planer.

Efter jag gjorde första och upptäckte att det kändes bra, började jag en annan, men då fanns inte ingenting längre, utan en önskan att det skulle oxå vara bra. Vilket det inte blev så klart.

Hur kändes det för er?

Jag är absolut med på stänka, kladda, skvätta och spruta färg. Vi körde hårt när vi målade om lgh, och det känns bra när man svettas

Action!!
 
Jag tycker det är jätte intressant att diskutera vad konst är samtidigt svårt att göra avgränsningar när något blir konst och när det är något annat, och vad är detta "något annat"? Kan inget alls om action painting, så jag dissar inte iden bakom men mer kanske att jag inte är så intresserad av att titta på stänk. Att skapa stänk, oavsett anledning, låter jätte kul och som sagt tereupetiskt. Men för min del så skulle jag inte välja det som ett medel för att utrrycka mig utåt till omgivningen. Fast som sagt, jag har inte testat det så jag skulle gärna pröva! Som emma skrev: Action!
 
Post a Comment